Arganový olej a zdravá pleť

Arganový olej je známý po celém světě. Na jeho léčivé účinky se každý den spoléhá mnoho žen i mužů. Přírodní kosmetika si získala v posledních letech velkou popularitu. Lidé se přestali spoléhat pouze na chemické přípravky a začali si opět vážit to, co nabízejí rostliny a stromy. Arganový olej má široké terapeutické využití, nejen v péči o pleť, ale io vlasy a nehty. Pokud máte o kvalitní arganový olej zájem, můžete si ho koupit i na internetu.



Původ arganového oleje

Arganový olej se někdy označuje také jako marocké zlato. Z tohoto názvu se dá velmi jednoduše vytušit jeho původ. Arganovník, ze kterého se olej získává, roste v Maroku. Tato africká země vyváží arganový olej té nejvyšší kvality do celého světa. Oblast, na kterém arganovník roste je chráněným územím, protože se jeho rozloha neustále zmenšuje. Celý proces získávání arganového oleje probíhá ručně a na výrobu jednoho litru arganového oleje se spotřebuje až 30 kilogramů plodů. Plody arganovníka se nejdříve usuší na slunci a následně se rozdrtí jejich semena. Takto připravená drobná směs se smíchá s vodou, ze které se následně lisuje arganový olej. Semena se mohou, ale také nemusí před lisováním upražit. Finálním produktem výrobního procesu je zlatý arganový olej.

Léčivé účinky na pleť

Arganový olej pomáhá zdraví pokožky při mnoha kožních poruchách. Olej v první řadě pokožku hydratuje a zvlhčuje, což je důležitou součástí každodenní péče o pleť. Zanechává pokožku pružnou a jemnou. Arganový olej dokáže vytvořit na pokožce ochranný film, který ji ochrání nejen před nadměrným slunečním zářením, ale rovněž také před chemickým znečištěním ve městech. Účinky arganového oleje ocení také ženy, které touží zpomalit proces stárnutí, neboť olej vyhlazuje vrásky. Arganový olej na pleť zklidní i zanícenou pokožku a pokožku, která je náchylná na tvorbu akné.

Článek vyšel v kategorii Zdraví a označen jako , , , , . Uložte si do záložek.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *